وزیر بهداشت گفت: شهر سالم به عنوان یک پدیده بسیار مقدس در کتاب های آسمانی آمده و در قرآن نیز، خداوند به شهر سالم قسم یاد کرده است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان اسکو طی مراسمی که به صورت ویدیو کنفرانس درکشورهای مصر، عمان وایران و با حضور دکتراحمد المنظری مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی برگزار شد، توسط دکترسیدجعفر حسین رئیس دفتر سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران و وزیر بهداشت، درمان و آموزش به فرماندار شهرستان اسکو تقدیم شد.در این مراسم رسمی که در محل ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، دکترسعید نمکی وزیر بهداشت، درمان، و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران، دکترسید جعفر حسین رئیس دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران،دکتر احمد المنظری مدیرکل سازمان جهانی بهداشت درمنطقه مدیترانه شرقی (EMRO)، دکترصومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز،دکترآسائی مشاور وزیر،دکترتبریزی، مدیرکل توسعه شبکه وزارت ،دکترهاشمی اقدم مدیرشبکه بهداشت ودرمان اسکوو مدیران کل روابط بین الملل وزارت وروابط عمومی وزارت حضور داشتند و سخنرانی هایی را ارائه دادند.
دراین مراسم دکترسعید نمکی،وزیر بهداشت و دکتر المنظری، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی سخنرانی نمودند.
سخنران بعدی مراسم دکتر صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریزبودند که ایشان ضمن تبریک دستیابی به این مهم وتقدیر از وزیر بهداشت و سازمان جهانی بهداشت و مردم واستاندارآذربایجان شرقی ومسئولین شهرستان اسکو و شهر سهند خاطر نشان شدند اینجانب از طرف مردم ومسئولین استان آذربایجان شرقی و اسکو وسهند قول می دهم برنامه شهرسالم بخوبی در آنجا اجرا شده و ادامه پیدا کند.
در ادامه مراسم مهندس رضی منش، فرماندار شهرستان اسکو وناظر عالی برنامه شهرسالم سهند ، ضمن سلام خدمت وزیرمحترم، حاضرین درجلسه، مسئولین سازمان جهانی بهداشت، ازتمام عوامل ودست اندرکاران برنامه شهرسالم که مارا دراین مسیر همراهی کردند تشکر نموده و ازحمایتهای ویژه وپشتیبانی های سازمان جهانی بهداشت و EMRO و دکترماها و دکترثمرو بخصوص وزیر محترم بهداشت ودکترآسایی که همیشه این برنامه رو حمایت کردند و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی تبریز دراین مدت ۶ سال سپاس گذاری کردند. ایشان درادامه خاطر نشان شدند: امروز یک روز به یادماندنی ونکته عطفی درتوسعه شهر سهند است امروز نتیجه تلاش ۶ سال مسئولان وهمت مردم سهند دراجرای برنامه شهرسالم به ثمر می نشیند .فرماندار شهرستان اسکو گفت: بسیار خرسندیم و بر خود می بالیم که سهند را درمسیر صحیح توسعه ، پیشرفت وبالندگی می بینیم سهند با اجرای یک برنامه جامع وراهبردی گامهای استواری درمسیر آرمان جوامع بشری برداشته و بااجرای این برنامه زمینه های کاهش فقر ونابرابری افزایش کیفیت وامید به زندگی و رسیدن به شاخص های زندگی آبرومند وعزت مندانه ودریک کلمه توسعه پایدار ومتوازن را فراهم کرده است. درمدت اجرای برنامه همه توان وتلاش خویش را به کار گرفته ایم تا با برنامه ریزی و ایجاد ساختارهای مدیریتی واجرایی متناسب با مسایل ومشکلات شهر و جامعه با ایجاد وتقویت هماهنگی های بین بخشی درصدد مشارکت پذیری سازمانهای تامین کننده سلامت ودرگیر کننده تمام عوامل تعیین کننده اجتماعی سلامت برآییم. ناظر عالی برنامه شهرسالم یادآورشد: تلاش کردیم با جلب مشارکت جامعه از طریق افزایش نقش مردم در تصمیم گیریها با ایجاد خانه مشارکت مردمی ضمن احصای نیازها ومشکلات آنها همراهی وهمگامی مردم را درپیشبرد اهداف نظام سلامت و پروژه های این حوزه تضمین نماییم وتعهد لازم را برای توسعه سلامت درآنها بوجود آوریم، با تاکید برآموزش وتوانمند سازی جامعه با اولویت گروههای آسیب پذیروبهره گیری از همه ظرفیت های مادی و معنوی برای حل مسایل اجتماعی و اقتصادی مردم الگوهای بسیار موفقی ازمدیریت آسیبهای اجتماعی وایجاد کسب وکارها بدست آوردیم.
مهندس رضی منش درادامه عنوان داشت: با باوری عمیق به نقش وجایگاه سازمانهای مردم نهاد درترمیم وتعدیل دردهای جامعه ، افزایش کمی و کیفی آنها واستفاده حداکثری از این ظرفیت را دنبال کردیم وتلاش کردیم تا فرصت سازی برای تشکل ها گامهای بسیارمفید و موثری درمدیریت گروههای آسیب پذیر جامعه وحمایتهای اجتماعی واقتصادی برداریم. اکنون سهند با اجرای این برنامه تجارب بسیار ارزشمندی کسب کرده واین قابلیت را داردکه به دانشگاهی برای آموزش برنامه های شهر سالم تبدیل شود. مسئولان شهرسهند با باور عمیق برتوسعه پایدار آمادگی خود را برای به اشتراک گذاشتن این تجارب اعلام می نمایند تاشاهد افزایش شبکه شهرهای سالم کشورمان و منطقه EMRO باشیم. این گواهی واین اعتماد ازطریق سازمان بهداشت جهانی مسئولیت مارا دراین راه واین مهم دوچندان کرده ومارا درپیمودن این مسیر استوارتر خواهد کرد . فرماندارشهرستان اسکو درپایان گفتند: براین باوریم که بادریافت این گواهی و الحاق به شبکه شهرهای سالم جهان آغاز راهی و شروع یک تعهد ویک عظم جدی تر وگامهای مصمم برای رسیدن به توسعه وشاخص های حوزه سلامت هستیم و قطعا دراین مسیر سخت وپرپیچ و خم نیازمند حمایت هستیم .
در ادامه دکتر جعفر صادق تبریزی، رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت اظهار داشت: باور داریم که رویکرد ادغام یافته در نظام مراقبت های بهداشتی اولیه می تواند حرکت ما به سمت پوشش مراقبت های بهداشتی اولیه را تسهیل کند. در ایران ۱۸ شهر در زمینه شهر سالم کار می کردند و اخیرا ۶ شهر در شبکه شهرهای سالم سازمان جهانی بهداشت، ثبت شده اند.وی افزود: از ۶ شهر ایران که به عنوان شهر سالم در سازمان جهانی بهداشت ثبت شده، ۳ شهر سهند، جلفا و مراغه در استان آذربایجان شرقی، اردکان در استان یزد، کاشان در استان اصفهان و گرمی در استان اردبیل است. شهر سهند اولین شهر سالم ایران از سوی سازمان جهانی بهداشت است و اقدامات لازم برای دریافت گواهی برای سایر شهرها نیز در حال انجام است.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در پروژه انتخاب شهر سهند به عنوان شهر سالم از سوی سازمان جهانی بهداشت، یک کار علمی و دانشگاهی انجام شده و مراحل دریافت این گواهی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۱ به طول انجامیده است.دکتر تبریزی یادآور شد: ارزیابی شهرهای سالم بر اساس ۱۰۰ شاخص در ۹ حیطه اعلامی از سوی دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، انجام شده است. برنامه آینده وزارت بهداشت با دستور و حمایت دکتر نمکی، گسترش شبکه شهرهای سالم در ایران است و در آینده ۳۱ شبکه شهرهای سالم را در استانها خواهیم داشت.وی ادامه داد: امروز از لوگو و وبسایت شبکه ملی شهرهای سالم ایران رونمایی می شود. مسئولان شهرها می توانند در این سامانه، اقدامات مربوط به دریافت گواهی از سازمان جهانی بهداشت را مطالعه و اقدام به ثبت نام برای ارزیابی کنند.
درپایان این مراسم از وبگاه شبکه ملی شهرهای سالم رونمایی شد.
لازم به ذکراست دریافت این نشان و گواهی، دستاورد مهمی برای ایران و برنامه شهرهای سالم سازمان جهانی بهداشت در منطقه شرق مدیترانه است. سهند نخستین شهر کشور است که سازمان جهانی بهداشت اخیراً آن را ارزیابی کرده و نشان شهر سالم را دریافت کرده است.